Egérrágta disznósajt, 9500 kg megsemmisített áru egy húsboltban

Egérrágta élelmiszerek, kézmosásra alkalmatlan körülmények folyó melegvíz nélkül, 9500 kilogrammnyi áru megsemmisítése - a Nébih megint lecsapott.

Rengeteg szabálytalanság, súlyos higiéniai gondok és 9,5 tonna élelmiszer megsemmisítése - Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és annak előállító helyán járt a Nébih, és büntetett.

  • nem volt folyó melegvíz, nem lehetett rendesen kezet mosni
  • eszközfertőtlenítő berendezéseket nem használtak
  • a vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbászérlelésére használt terembe folyt
  • a szabadban is végeztek hivatalosan benti tevékenységeket (pl.sertésfejet főztek)
  • félkész- és késztermékek, csomagolt és csomagolatlan áru egy légtérben tárolása
  • egérrágás, egérürülék a rosszállapotú hűtőkamrában
  • nem volt állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolójuk
  • adminisztrációs problémák is akadtak, a dolgozók egészségügyi alkalmassága például2015-ben lejárt

Végül összesen 120 tétel, több mint 9,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el, az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket.

...ezek is érdekelhetnek!

Ezeket olvastad már?

cikk, fotó via nebih

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek