Edd meg, amivel főztél - tonhalkonzerv, ami a rezsód és a kajád egyben!

Nekünk még nem jutott az eszünkbe, hogy a konzerves tonhalon úszó olajat főzésre használjuk, pedig az alábbi videó tanúsága szerint tökéletesen alkalmas a feladatra.

A boredpandának hála megint gyöngyszemre bukkantunk. Egy szép szál szőrös legény konkrétan tüzet gyújt a tonhalkonzervével, majd meg is eszi azt. CSODÁS!

Mielőtt tehát kirándulni indulnál, tegyél a táskába rizst, főzőedényt, és a rács mellé egy kicsi olajos (!)tonhalkonzervet. Nyisd ki a konzervet, vigyázz az olajra, ne csöpögtesd le. Fektess rá pár letépett papírtörlőt úgy, hogy jól felszívja az olajat, kicsit bele is nyomogathatod. Aztán gyújtsd meg a papírt, és jöhet a "Bunsen-égő" fölé a rács és az edény. Ebben a szokásos módon elkészítheted a főtt rizst. És most jön a csavar: kanalazd le az elégett papírt a konzerv tetejéről, az alatta elkészült halat pedig tedd a rizsed mellé. Így lett a rezsóból ebéd, jó étvágyat hozzá!

A roppant férfias eljárást itt megnézheted:

Ezeket olvastad már?

Mire jó még a muffinsütőd?

El sem hiszed, mi mindenre használhatod még a muffinsütőd! Hihetetlen, de akár ham and eggs és tonhalas tortácska is süthető benne. Egy csomó mindent mutatok most!

Gréti
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek