Csiperkegombával az egészségért

Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)

A termesztett csiperkegomba gyulladás-csökkentő, vírusellenes, koleszterin-csökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns. Naponta 3 gombafej elfogyasztásával már nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében!

Mivel modern körülmények között termesztik a csiperkegombát, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető! Így az év minden napján ehetünk friss gombát akár önmagában, akár más ételekhez társítva. Rengeteg recept alapja és kiegészítője, minden alapanyaggal jól harmonizál és feldobja, különlegesebbé teszi a hagyományos ételeket is!

Ezeket olvastad már?

A Bio-Fungi Kft. egész októberben rózsaszín tálcákba csomagolja a gombát, reméljük már ti is vásároltatok belőle! Miért ez a különleges szín? Mert idén már harmadik alkalommal csatlakozott a cég a mellrák ellenes küzdelemhez, amelynek jelmondata “Go pink!” és emblémája a rózsaszín szalag. A magyar csiperkegomba termesztő cég így szeretné felhívni a figyelmet a szűrés és megelőzés fontosságára. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolhatók meg október végéig és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának!

Töltsd ki kérdőívünket és nyerj értékes nyereményeket, többek között egy szakácskönyvet telis tele gombás ételekkel, hogy még gyakrabban szerepeljen ételeidben ez a kiváló alapanyag!

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.