Csiperkegombával az egészségért

“Go pink!” jelmondattal indul világszerte októberben a mellrák elleni küzdelemre, a szűrés és megelőzés fontosságára felhívó kampány, melynek jele egy rózsaszín szalag. (x)

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva októberben a magyar csiperkegomba-termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. ennek megfelelően rózsaszín tálcákba csomagolja termékeit. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolható meg, és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának.

Hogyan függ össze a csiperkegomba-fogyasztás a mellrák megelőzésével?

A szervezet túlzott ösztrogénhormon-termelése növeli a mellrák kockázatát, azonban a csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogéntermelésért felelős enzim aktivitását. Így a csiperke rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében.

Ezeket olvastad már?

Számos kutatási eredmény utal arra, hogy a mellrákmegelőző hatás mellett a csiperkegomba gyulladáscsökkentő, vírusellenes, koleszterincsökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns.

A csiperkegomba karakteres ízű és illatú élelmiszer, gasztronómiai felhasználása határtalan. Ne hámozzuk, mert így értékes tápanyagokat veszítünk! Csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos, és frissen is egész évben elérhető! (x)

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!