Csatlakozz Te is az Élelmiszerbank kampányához!

Mindig az utolsó falat a legfinomabb, de van, akié 2 nappal ezelőtt volt...ha szerencsés vagy, jut minden napra betevő, csatlakozz az Élelmiszerbank kampányához!

„Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára, és úgy nassolnék is valamit” - a legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy milyen szerencsés, hogy csupán azon kell törnie a fejét, hogy kitalálja, milyen ételt fogyasszon az adott napszakban. Magyarországon sajnos több mint 200.000 ember[1] számára az jelenti a problémát, hogy nem tud mit az asztalra tenni. Az Élelmiszerbank most #szerencsesvagyokkampányával az élelmiszerpazarlás és az éhezés elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet.

Hitka Viktória egyedi tányér kollekciója

Magyarországon 1,8 millió tonna[2] élelmiszerfelesleg képződik és megy a kukába, ezen élelmiszerek nagy része sok esetben még fogyasztható lenne. A Magyar Élelmiszerbank 2015-ben 2600 tonna élelmiszert mentett meg és osztott szét több ezer rászoruló között országszerte.

#szerencsesvagyok

Az akció ötletét, valamint a kampány vizuális és kreatív koncepcióját az Élelmiszerbank Hitka Viktória képzőművésszel közösen dolgozta ki a Well Reklámügynökséggel, az „Üres tányérok” imagekampány folytatásaként.

Az Élelmiszerbank legújabb #szerencsesvagyok kampányánakcélja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre, arra, hogy tehetünk ellene közösen.

A kampányhoz egyszerűen lehet csatlakozni:

  • a közösségi médiumok felületein egy ételfotómegosztásával, amelyen a #szerencsesvagyok és #elelmiszerbank hashtagek tűnnek fel,
  • Hitka Viktória egyedi tányérkollekciójával is támogatja a kampányt. A tányérok május 17-től elérhetőek a FLATLAB-ben. Így bárki segítheti az Élelmiszerbank munkáját akár a tányérok „megvásárlásán” keresztül is,
  • vagy akár 1%-os adójának felajánlásával.

„#szerencsesvagyok kampányunkat egy hete indítottuk, és mostanra rengetegen csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, köztük gasztrobloggerek, véleményvezérek és újságírók. Nagyon örülünk, hogy kampányunk nagykövete Hitka Viktória lett. Szeretnénk elgondolkodtatni az embereket, megkérdezni őket, hogy ők szerencsésnek érzik-e magukat, jut-e minden nap étel a tányérukra. Szoktak-e adakozni? Megtehetik-e? Hiszen most zajlik az 1%-os kampány időszaka is, így ez a kérdés külön aktuális. Tesznek-e ők is az élelmiszerpazarlás ellen? A #szerencsesvagyok #elelmiszerbank hashtag-ek erre hívják fel a figyelmet” – nyilatkozta Sczígel Andrea, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

"Hiszek abban, hogy a közösségnek van ereje. Az Élelmiszerbank munkájára óriási szükség van, szeretném, ha minél többet tudnának róla, és támogatnák a szervezetet. Fantasztikus élmény a kampányon dolgozni. Jó látni, hogy a rengeteg közösségi médiás megosztással mások is érzékenyen reagálnak a problémára. Egy pillanatra talán elgondolkoznak azon, milyen szerencsések, hogy van étel az asztalon" - mondta Hitka Viktória képzőművész is, akit tányérokra festett erős mondatairól is ismerhetünk.

A figyelemfelhívó akció május első hetében indult. A járókelőkBudapest különböző helyszínein szépen megterített asztalokra bukkanhattak. A terített asztalról az ételbúrát felemelve az érdeklődők a kampány üzeneteit olvashatták, amelyek az élelmiszerpazarlás mértékére, a nélkülözésre hívják fel a figyelmet. Hisz nem mindenki olyan szerencsés, hogy jut minden nap étel az asztalára.

Csatlakozz adód 1 %-ával Te is a kampányhoz!Adószámuk:18120141-2-42, és légy részese az éhezés és élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek!

Tudj meg többet az Élelmiszerbankról és a kampányról itt!


[1] FAO – ENSZ adatok alapján

[2] Eurostat, 2006

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek