Bele a pitába!

A Konyhafőnök Junior mai adásában csicseriborsó-golyókat készítettek a kis versenyzők. Ennek szellemében 13 ízig-vérig arabos pitához illő ételt hoztunk!

A pita a Földközi-tenger mellékének erjesztetlen lepénykenyere. A legegyszerűbb kenyérfélékhez tartozik, az eredeti recepthez csak lisztből és vízből gyúrt tésztát használtak, amit forró köveken sütöttek ki. Nagyon hasonlít a perzsa lavashra, mexikói tortillára vagy az indiai naanra. Élesztő nélkül készül, és mivel házilag is hamar össze lehet dobni, a modern konyhának is nagy kedvence. Készülhet belőle szendvics, illik salátákhoz, de szószos ételek mellé is jó tunkolnivaló. Nézzük, szerintünk mihez passzol a legjobban!

  1. 1.

    Gyors gyros

  2. 2.

    Zöldfűszeres hús pitában

  3. 3.

    Tojáskrém-variációk Dacotától

  4. 4.

    Céklás-sárgarépás és csicseriborsós pita fűszeres joghurttal

  5. 5.

    Shakshuka ahogy eztettem készíti

  6. 6.

    Babaganush pitával

  7. 7.

    Tyrokafteri

  8. 8.

    Humusz Anett konyhájából

  9. 9.

    Falafel

  10. 10.

    Fűszeres padlizsánsaláta

  11. 11.

    Zalook

  12. 12.

    Török cukkinisaláta Gazientep módra

  13. 13.

    Adzsika

A Konyhafőnök Juniorról itt tudhatsz meg többet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek