Babapiskótás sütik minden alkalomra

Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.

A babapiskóta a XV. század gyermeke, hiszen állítólag ekkor sütötték először a Savoya-i Hercegség udvarában a francia király érkezése alkalmából. Nem meglepő tehát, hogy tésztája kísértetiesen hasonlít a savoyai piskótára, csak ha lehet, még könnyebb annál. A domború, nyelvecske alakú tésztát leggyakrabban sütőformák kibélelésére használják, de rendszerint helyettesítheti a klasszikus piskótatésztákat is.

A sztárdesszert, amihez minden bizonnyal a legtöbb babapiskótát használjuk, az a tiramisu. Viszont ha már unjuk ezt az olasz finomságot, akkor bátran kísérletezzünk, és próbáljunk ki valami újat az itt felsorolt egy tucat receptből!

  1. 1.

    Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából

  2. 2.

    Diós-piskótás krémes

  3. 3.

    Csokihabos - sütés nélkül

  4. 4.

    Gesztenyés álom sütés nélkül

  5. 5.

    Malakoff

  6. 6.

    Gesztenyés tiramisu

  7. 7.

    Gyümölcsös tejberizs pohárban

  8. 8.

    Csokihabos golyó mandulába forgatva

  9. 9.

    Gyümölcsös túrótorta

  10. 10.

    Réteges kókuszos-pudingos piskóta

  11. 11.

    Karamellás-krémsajtos piskóta

  12. 12.

    Babapiskótás mézes krémes

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek