9 meglepő kajatény a világból

Kilenc olyan meglepő tényre bukkantunk, melyek biztos, hogy az újdonság erejével hatnak majd rád is! 

Nemrég írtunk nektek arról Anna cikkében, hogy mennyi megdöbbentő tény létezik a világban az ételekkel kapcsolatban, amikről nem is tudunk. Például a halászatról, ami 2048-ra teljesen összeomolhat, ha a termelés a jelenlegi ütemben folyik tovább, vagy arról, hogy a legtöbb élelmiszer, amit boltokból lopnak, az a sajt! Bővítjük az érdekességek listáját, íme - újabb megdöbbentő kajatények!

1. A hawaii pizzát egy Londonban élő, kanadai származású férfi találta fel 1962-ben. Nahát!

Pizzareceptekért kattints

2. Egy átlagos amerikai majdnem egy tonnányi ételt vesz magához egy évben - állítják az USDA ( United States Department of Agriculture) legutóbbi kutatásai.

Pulykaburger

3. A parmezán nem vegetáriánus. Ez is egy olyan sajtféle, ami állati eredetű anyagot tartalmaz, ugyanis haszonállatok - például kecske vagy szarvasmarha - gyomrából származó enzimekkel oltják be.

Itt találsz parmezános recepteket

4. A mandula csonthéjas, amiről nagyon jól tudjuk, hogy fán terem. Az viszont újdonság lehet, hogy ugyanabba a családba tartozik, mint a szilva, a cseresznye vagy a barack. És tényleg, ennek tudatában nem feltűnő a hasonlóság a mandula és a barackmag között?

5. A french fries-ról (sült krumpli) senki nem tudja, hogy miért is francia pontosan, annyi biztos, hogy az első világháborúban Franciaországban állomásozó katonák egyszerűen átnevezték a pommes frites-et french fries-nak.

6. A méz nem romlik meg! Soha, úgy értsd, soha! Persze csak és kizárólag akkor, ha valódi mézről beszélünk, nem a sajnálatosan elterjedt hamisítványokról. A jó méz mindig jó marad - még kikristályosodva is.

7. A valódi mogyoróvaj rágcsálószőrt és rovarmaradványokat tartalmazhat - úgy néz ki, ez már hivatalos. Az FDA (Food and Drug Administration) szerint ennek jelentősége pusztán ízlésbeli. Érdekes.

8. A jól felismerhető gyorséttermi logóknak már puszta látványa is stimulálja az idegrendszert: türelmetlenséget, megváltozott viselkedést válthat ki az emberekből, ha látványt követően záros határidőn belül nem jutnak hozzá kedvenc hamburgerükhöz.

McDonald's vs. való világ

9. A vadlazac színe természetesen rózsaszínű: úgynevezett krillekkel táplálkoznak, ez színezi át a bőrüket. A tenyésztett lazacok viszont nem fogyasztanak ilyen apró rákokat, ezért az ő bőrüket megszínezik.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek