9-féle csemegeuborkát teszteltünk - kiegyenlített versenyben választottunk győztest

A magyaros ételek elengedhetetlen kísérőjét, a csemege uborkát választottuk következő teszttémánknak. 9-félét szereztünk be, hogy végigkóstoljuk őket.

Ki ne szeretne egy kistányérnyi ecetes-kapros-fűszeres csemegeuborkát tejfölös csirkepörköltje mellé? Úgy döntöttünk, mai tesztalanyunk ez a termék lesz. 9-féle üveges csemegeuborkát sikerült beszereznünk, jártunk Aldiban, Lidlben, Sparban, CBA-ban és Penny Marketben.

Hogyan is készül a csemegeuborka?

Mindig alaposan mossuk meg az uborkákat eltevés előtt.Két fő metódus közül választhatunk, ha uborkasavanyításra adjuk fejünket: vagy hideg vizes vagy meleg vizes eljárással tesszük el az uborkát.A vízen, az eceten, a cukron és a són kívül a felöntő lébe kerülhetnek még egész borsszemek, babérlevél, szegfűbors, mustármag, csombor, koriandermag, kapor, torma, de akár még karikákra vágott vöröshagyma is.Tegyünk a felöntő léhez kevés borként és/vagy szódabikarbónát, segítenek megőrizni a ropogósságot és a szép színt.

Készítsd házilag:

Mostani vaktesztünkön tehát 9-féle uborkát kóstoltunk. A teszten 5-en vettünk részt. A kedveltségi sorrendet a cikk végén láthatjátok.

Jöjjenek a termékek a tesztelés sorrendjében:

FRESHONA, 389 Ft / 670 g

  • apróbbak, ízük finom édeskés
  • színük kicsit sápadt, de jó roppanósak
  • enyhén rücskösek, kaporillatú, picikék
  • kifejezetten finom édes-savanykás íz

CBA csemegeuborka, 579 Ft / 680 g

  • fűszeres illat, ízre nem különleges
  • kicsit műfűszeres illata van, túl puha, nem ízlik
  • finom édeskés, de jó ecetes
  • mellékíze van, túl puha

Happy Harvest, 229 Ft / 680 g

  • nagyobb uborkák, nagyon roppanós, savanyúbb, kicsit kénes íz
  • vastagabb, jó állag, túl ecetes mellékíze van
  • kaprosés sült húsos íze van
  • túl csípősen ecetes, mikor lenyelem
  • nagy rücskös ubik

Használd ételekben is:

Penny csemegeuborka, 369 Ft / 680 g

  • nincs illata, puha
  • puha,nem ropog
  • túl kapros, túl puha
  • nem jó az állaga, szétmállik, semleges íze van

Bonduelle, 619 Ft / 550 g

  • nem annyira ropogós, de korrekt ízre, épp annyira ecetes, amennyire kell
  • szép uborkaállag, nem rossz az íze sem
  • ecetes, picit puha
  • szép, pici ubik, rücskös, amennyire kell, átlagos csemegeubiízű
  • csinosak külsőre és finomak is

HunAgro csemegeuborka, 529 Ft / 680 g

  • pici, átlagos külső, rendben van, de van egy nagyon érdekes vajas mellékíze
  • szép sötétzöld, de túl ecetes, puha nem ízlik
  • jó roppanós
  • kellemes, nagyon bejön
  • rossz állagú, édeskés, nem kifejezetten uborkaízű

Parmen Gold, 469 Ft / 680 g

  • túl puha, illata sóskás, és az íze is!
  • puha, illata kovászos, túl savanyú, lehetne édesebb
  • fura mellékíz
  • kesernyésmellékíz

Spar csemegeuborka, 439 Ft / 680 g

  • picik, aranyosak
  • jó illat, szép külső, ropogós, "nyami"
  • jó roppanós
  • kellemes állag, finom, jó ízű

Rege, 339 Ft / 680 g

  • túl világos, fehér, roppanós, kicsit túl ecetes az íze
  • kissé gépzsíros mellékíz
  • jó nagyubik, jó állag, finoman ropogós
  • savanyú illat, békakarra hasonlít, ízre is túl ecetes
  • kovászosuborka-ízű

A MI SORRENDÜNK:

NévHol vettükÁr/tömegKilónkénti ár
1. FreshonaLidl389 Ft / 670 g581 Ft / kg
2. BonduelleSpar619 Ft / 550 g1125 Ft / kg
3. Spar csemegeuborkaSpar439 Ft / 680 g646 Ft / kg
4. RegeSpar339 Ft / 680 g499 Ft / kg
5. Happy HarvestAldi229 Ft / 680 g337 Ft / kg
6. CBA csemegeuborkaCBA579 Ft / 680 g851 Ft / kg
7. HunAgroCBA529 Ft / 680 g778 Ft / kg
8. Penny csemegeuborkaPenny Market369 Ft / 680 g542 Ft / kg
9. Parmen GoldCBA469 Ft / 680 g690 Ft/ kg

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek