9 étel, amit utáltunk gyerekkorunkban - és ötletek, hogy csináld, hogy finomabb legyen!

Ezeket az ételeket úgy fest, elég sokan utáltuk gyerekkorunkban - mutatjuk, hogy variálhatod a recepteket, hogy leküzdd a gyerekkori traumát!

1. SPENÓT

Az non plus ultra gyűlölt étel, a megkérdezettek véleménye alapján legalábbis. Van aki mai napig nem eszi meg, ilyet keveset ismerek. Főleg a lisztes-tejes főzelék ellen van kivetnivalójuk. Készítsd el másképp!

2. Kelkáposztafőzelék

Dettó - a káposzta, valljuk be, tökéletesen alkalmas rá, hogy minden gyerek utálja. Csúnya, a főzelékben még barna is, íze se túl sok, miért örültünk volna neki annyira? Készítsd el így!

3. Máj

Már a nevétől is féltem - kesernyés, ráadásul belsőség, szerintem bőven érthető, hogy a gyerekeknek nem kedvence. De miért csak resztelve adták kiskorunkban? Vagy nálatok volt rántott is?

4. Tökfőzelék

Itt a kapron van a hangsúly, azt hiszem. Egyik kollegám máig nem bírja elviselni, így a tökfőzelék is kiesik nála. De miért készítenénk csak főzeléket a tökből, hát nem?

5. Finomfőzelék

Úgy tűnik, a főzelékek utálata mindenképpen jellemezte gyerekkorunkat - nekem mondjuk ez az egyik kedvencem, de sokan nem értik, hogyan. Lássuk, hogy lehet másképp felhasználni az alapokat, azaz a zöldborsó + répa kombót:

6. Sóska

Fura étel, nem is nagyon látni külföldi gasztrooldalakon, mint alapanyag. Főzelékként jellegzetesen savanykás, főtt krumplival, fasírttal valaki vagy imádja, vagy utálja. Miben működik még?

7. Sárgaborsófőzelék

Újabb főzelék - személyes ellenségem, bölcsőde (!) óta ránézni se bírok, ott ugyanis belém erőltették.

8. Gomba

Pörköltben vagy rántva, elég nehezen emészthető, gumis, kissé íztelen emlékképünk van róla - holott ugye tudjuk, ezerféle van belőle, és iszonyú finom ételek születnek belőle.

9. Tojásleves

Megmagyarázhatatlan ez is: fehér nyálkás darabok úsznak a levesünkben, miért kell minket ezzel kínozni? Csináld másképp, mondjuk így!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?