8 szezonnyitó lecsós recept

Megérett a paradicsom, itt a friss paprika, úgyhogy itt az idő, hogy kezdetét vegye ez idei lecsószezon is!

A lecsót mindenki máshogy szereti, nem is akarok senkit sem áttéríteni, azonban néha nem árt szétnézni, hogy a többiek miként készítik. Mondjuk arra gondoltunk már, hogy kaprot tegyünk bele? Vagy hogy római köménnyel fűszerezzük? Esetleg hogy debreceni helyett tofuval is csinálhatunk vega verziót? Az a legjobb benne, hogy sokszínűségének hála a végtelenségig variálható, balkáni eredetének köszönhetően pedig a különböző országok konyhái még színesebbé teszik! Nektek melyik a kedvencetek?

  1. 1.

    Lecsó

  2. 2.

    Cukkini lecsó 3.

  3. 3.

    Menemen ahogy Baklavaria készíti

  4. 4.

    Tofus lecsó

  5. 5.

    Tojásos lecsó

  6. 6.

    Kapros lecsó

  7. 7.

    Ratatouille levendulával

  8. 8.

    Lecsó virslivel és bulgurral

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek