8 fenomenális felhasználási mód a jégkockakészítődhöz

Fagyasztottál már vízen kívül valami mást a jégkockakészítőben? Ha még nem használtad volna másra, most mutatunk pár szuper ötletet hozzá! Tedd próbára!

Volt pár jó ötletünk korábban is, amit megosztottunk veletek, mi mindenre alkalmazható még a jégkockakészítőtök. Ha találunk új felhasználási módokat, mindig megírjuk nektek. Nézzétek meg a legújabb videót!

Fagyassz, tartósíts, és ízesíts még jobban!

  1. Tölts raviolit gond nélkül - a tartóra helyezett tészta könnyebben tölthető, és egyből jól látszik rajta, hol kell felvágni darabokra. A biztonság kedvéért a kés lapjával nyomkodd le a párnácskák széleit. Itt egy szuper recept hozzá!
  2. Borítsd virágba a jeged – buli előtt készíts virágos jeget, ebbe hűtsd be a pezsgőt, a bort vagy a szörpit. Ugye milyen szép!
  3. Csokis keksz – készíts direkt több alaptésztát hozzá, ezt vagy csak a maradékot fagyaszd le, vedd elő bármikor később, dobd a sütőtálcára, edd kedvedre!
  4. Készíts saját töltött csokit – ez itt éppen nutellával, karamellel és a tetején nagyszemű sóval készült, de használd nyugodtan a fantáziád!
  5. Borkockák – maradt az üveg alján egy kevéske borocska? Másnapra már nem az igazi, főleg, ha a dugóját sem találod. Inkább fagyaszd kockákba és használd fel a következő ragu készítésénél!
  6. Bőrhűsítő jégkockák – fagyassz aloegélt a mélyedésekbe. Kapj elő egyet, ha leégtél, megkarcoltad a bőröd, megkarmolt a cica vagy éppen hozzáértél a forró vasaló széléhez, és ezzel hűsítsd a sebesülésed.
  7. Tartósíts fűszernövényeket – vízben, vajban és olívaolajban is megteheted. A vizeset tedd leveshez, a zsiradékban fagyasztott bármilyen hús- , zöldség vagy tojássütéshez, pirításhoz szuper lesz.
  8. Jegeskávé a köbön – fagyaszd le mindkét alkotóelemét! Külön a tejet és a kávét. Aztán jöhet a mixer, és az izgalmasabbnál izgalmasabb keverési ötletek!

...ez is érdekelhet még!

forrás: tastemade

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!