8 étel, amit csokiba mártanak, ezért nem tűnnek túl étvágygerjesztőnek

Csokival nem lehet elrontani semmit. Vagy mégis? Ilyen fura kombinációkat még biztosan nem láttál.

1. Hínár

Főleg az ázsiai boltokban lehet vele találkozni. Állítólag nem olyan rossz. A hínár alapvetően ropogós, sós, ezt édesíti meg a csokoládé bele. Azért nem lehet rosszabb, mint a csokis fagylaltba mártott sült krumpli.

2. Rovarok

Tücsök, bogár vagy skorpió, teljesen mindegy, csokiba mártják mindegyiket. Ezeket az ínyencségeket is az kelet-ázsiai boltokban lehet kapni. Talán annyiból jó lehet, hogy a csoki legalább elveszi a rovarok ízét.

3. Csemege uborka

Ez nem is annyira újdonság, mint amennyire annak látszik. Korábban a Heinz konzerv és szósz gyártó cég is kísérletezett a bevont uborkával. Egyáltalán nem meglepő, hogy az amcsik rajonganak a csokis ubiért, hiszen az Egyesült Államokban már lassan a kerítés is csemege uborkából van.

4. Bacon

Az uborka után ne lepődjünk meg a baconön sem, mivel ez is közkedvelt amerikai étel, amivel vodkát, muffint vagy nyalókat is ízesítenek. A csokival leöntött sült bacon ezek után, nem is olyan nagy cucc. Ráadásul még finom is.

5. Hagyma

Ez sem vicc. A csokiba mártott alma után itt a csokis hagyma is. A fogást Philadelphiában lehet kapni. Nem szeretnénk megkóstolni...

6. Jalapeno

Csilis csokiról már hallottunk, de csokiba mártott csiliről még nem. A fenti fotón látható jalapeno paprikák azért nem lehetnek rosszak a csokival, de azért maradjunk a jó öreg, sajttal töltött jalapeno poppersnél.

7. Csicseriborsó

Ez nem is lehet annyira szörnyű. Ha van csokiba mártott mandula, pisztácia, mogyoró, akkor csicseriborsó miért ne lehetne. Ide vele!

8. Tintahal

Milyen jó is a tenger mellett a frissen sült tintahalkarikákat ropogtatni, vagy egy jó tésztával és más tenger gyümölcseivel elfogyasztani. Ellenben ez a hawaii édesség nem lehet valami jó, bár a sziget lakói oda vannak érte. Ti megkóstolnátok?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Nyitókép: 7 Deadly

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?