7 színpompás és csodás nyári gyümölcslekvár, amit most főzz be

Eper, málna, ribizli, sárgabarack, őszibarack, meggy. Tedd el későbbre a nyári ízeket, gyümölcsöket - gyönyörű színek, selymes ízek, nyári utánérzés akár egész éven át. (x)

1. Szeder-sárgabaracklekvár

Egészen gyönyörű ez a dupla színű megoldás - a sárgabarack arany színét váltja fel a szeder bordója.

Recept itt!

2. Ribizlis szilvalekvár

Kicsit várni kell még rájuk, de érdemes elmenteni a receptet későbbre. Szilva ribizlivel, pompás páros!

Recept itt!

3. Meggyes áfonyalekvár - kevesebb kalóriával

Meggy már van, áfonyát pedig szinte egész évben vehetünk - igaz, nem a legolcsóbb, de megéri kicsit beletenni ebbe a szép színű lekvárba.

Recept itt!

4. Bogyós gyümölcslekvár

Szeder, áfonya, ribizli, eper, málna - mindből jutott ebbe a tökéletes lekvárba!

Recept itt!

5. Pezsgős sárgabarack-nektarinlekvár

Pezsgővel spékelt barackos finomság - sárga- és őszibarack is került bele.

Recept itt!

6. Málna-őszibarackdzsem

A két talán legfinomabb nyári gyümölcs egy üvegbe zárva - a kinézete pedig maga a gyönyör.

Recept itt!

7. Sárgabarack-őszibarack lekvár

Kétféle barack egybefőzve - sárga szépség pirítósra, sütibe, vagy csak magában.

Recept itt!

Még több csodás Dr Oetker receptet itt találsz!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?