Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 random tény, amit nem tudtál a kedvenc üdítőidről

Nem is gondolnád, hogy valamelyik üdítő régen kedélyjavítót tartalmazott, másokat pedig reggelire, vagy felmelegítve kínáltak. Íme néhány tény róluk...

1. Két ország van a világon, ahol a Coca-Cola nincs jelen

Két kommunista országban, Észak-Koreában és Kubában nincs jelen a Coca-Cola az üdítők piacán. Kubában csak néhány szálloda árusíthatja engedéllyel az üdítőitalt.

2. A 7UP egy ideig kedélyjavítót tartalmazott

Amikor az üdítőitalt a piacra dobták – 1929-ben – lítiumozott citrom-lime szódaként árusították, nem véletlenül. Az üdítő lítium-citrátot tartalmazott, amelyet az orvoslásban kedélyjavítóként, a mániás állapotok és bipoláris zavarok pszichológiai kezelésére alkalmaznak. Egészen az 50-es évekig árusították ezzel az összetevővel az italt.

3. A Fantát tényleg a nácik miatt találták ki?

A Coca-Colának több mint negyven üzeme volt a második világháború kitörése előtt Németországban, a németek pedig imádták a kólát. A II. világháború idejére egy bizonyos Max Keith vette át vállalat vezetését, akinek megoldást kellett találnia a kereskedelmi embargóra, és a népszerű ital hiányára. Így jött a Fanta ötlete, amit könnyeben elérhető alapanyagokból is sikeresen elő lehetett állítani.

4. A '80-as években reggeli italként próbálták eladni a kólát

A nyolcvanas években futott a „Kolát reggelire” kampány az Egyesült Államokban. A fogyasztókat arra próbálták ösztönözni, hogy a reggeli kávé helyett inkább igyanak kólát, mert abban is koffein van.

5. Dr Pepper felmelegítve?

A '60-as években több reklámplakát is arra buzdította a Dr Pepper fogyasztóit, hogy igyák felmelegítve az italt, egy kis citrom hozzáadásával. Ti próbáltátok már melegen?

6. A Mountain Dew eredetileg whiskyhez készült 

A citrusos szódát egy Tennessee állambeli testvérpár, Ally és Barney Hartman találta fel, akik szerették citromos, lime-os szódával inni a whiskyjüket. 

7. És azt tudod, miért vannak kis gödröcskék a Sprite flakonján?

Az italban található buborékokat szimbolizálják.

...ezeket láttad már?

via BuzzFeed.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!