7 laktató tésztasaláta vacsorára

A saláták aranyközépútja, mert amellett, hogy egészséges és finom, egy jó tésztasaláta-vacsora után biztosan nem marad senki éhes.

Azért szeretjük a tésztasalátát, mert egészséges, ugyanakkor mégis tisztességes fogás, és nem kell kecskének éreznünk magunkat, pláne, ha teljes kiőrlésű vagy durum tésztából készítjük el! Nem is kell feltétlenül a recepthez ragaszkodnunk, nézzünk szét először a hűtőben és a kamrában, és próbáljunk meg az otthon fellelhető alapanyagokból összedobni valamit. Jöhet a maradék friss zöldség, illetve a szendvicsből kimaradt sonka vagy sajt. Legjobb, ha friss fűszereket használunk: bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, petrezselymet. Az öntetet sem kell túlbonyolítani, csak egy kevés jó minőségű olajra és némi savanykás ízre - citromlére vagy lágyabb ízű ecetre - van szükségünk. Ami pedig nem fogyna el, abból pompás tízórai lehet másnap a munkahelyen vagy az iskolában!

  1. 1.

    Panna rétegezett tésztasalátája

  2. 2.

    Gombás tésztasaláta

  3. 3.

    Tésztasaláta light

  4. 4.

    Tonhalas tésztasaláta

  5. 5.

    Gorgonzolás penne saláta

  6. 6.

    Avokádós tésztasaláta

  7. 7.

    Nyári tésztasaláta Laurától

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!