5+1 tipp, hogy mindig rendezett legyen a konyhapultod - mert tiszta munkafelületen öröm a főzés

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de mi tisztaságban és rendben szeretünk nekifogni a főzésnek. Adunk néhány tippet, amiket betartva mindig tiszta maradhat a konyhapultod. (x)

Konyhánkban évente legalább négyszer érdemes nagytakarítást végezni, de emellett fontos az állandó rend és tisztaság a konyhapulton is, mikor főzünk. Sokkal jobb úgy ételt készíteni, hogy nincsenek útban felesleges eszközök, és a mosatlan edények. A főzés sok kosszal, és rendetlenséggel jár, de mi megmutatjuk, hogy egyszerűsítsd le a konyhapult takarítását.

1. A konyha nem kirakodóvásár

A kések és a vízforraló maradhat

Kezdjük az elején, a legalapvetőbb dologgal. A konyhapult könnyeben tisztán tartható, ha nem pakolsz rá felesleges gépeket. Elég, ha a naponta használt kávéfőző és vízforraló van rajta. A turmixgépet, kenyérsütőt, olajsütőt és konyhai robotgépet tárold inkább a szekrényben. Ha minden nap főzöl, a késeket és fakanalakat tárolhatod a pulton, de ezek is jobb helyen vannak az egyik fiókban.

2. Le a koszos edényekkel!

Ilyen körülmények között nem lehet főzni

Ne hagyd a mosogatóban a fazekakat és tányérokat, mert a szennyeződés rászáradhat, és a bacilusok is jobban terjednek. A főzésnek csak úgy lehet nekifogni, ha már nincs semmi a mosogatóban. A koszos edényeket pakold be a mosogatógépbe, indíts be egy mosást, még ha nem is tudod teljesen megtölteni.

+1 tipp

Néha nem árt kipakolni a konyhaszekrényekből sem. Legalább negyedévente tedd be a tányérokat és poharakat a mosogatógépbe egy frissítő mosogatásra. Minőségi mosogatógéptablettákat itt találsz hozzá!

3. Tiszta mosogató és lefolyó

Ne kelljen ezt használni, tartsd rendben a lefolyót is!

Az edények mosogatógépbe rakása után ne feledkezz meg a mosogatótálról sem! Ezt mosószeres szivaccsal, némi tisztítószerrel dörzsöld át és öblítsd le. A lefolyóhoz tegyél egy dugót, ami felfogja az ételmaradékokat, néha viszont nem árt egy kis fertőtlenítőt önteni a lefolyóba sem. Végezetül töröld szárazra az egész mosogatót.

4. Nincs ebben semmi varázslat, csak naponta pár kézmozdulat

Ha nem szeretnéd, hogy a bacilusok elszaporodnának a konyhapulton, vagy hogy valamilyen makacs szennyeződés kárt okozzon benne, akkor mindig töröld át a pultot. Csak pár kézmozdulat főzés előtt és után, és máris tisztább környezetben készülhet az étel.

5. Tiszta pult = tiszta tűzhely

A tiszta konyhapult önmagában még kevés a kórokozók elűzéséhez. A zsíros szennyeződések a fazekaknak sem tesznek jót. Az indukciós főzőlapot főzés után érdemes rögtön letörölni, hogy a kifröcskölődött olaj és más ételmaradék ne száradjon rá. A gáztűzhelyt is ugyan ilyen gondossággal ápoljuk, tüntessük el róla minél előbb a zsíros szennyeződéseket.

Egy-egy nagyobb főzés után nem kell kézzel elmosogatnod főzőedényeidet és tányérjaidat, tedd inkább mosogatógépbe őket!Keress itt minőségi Finish mosogatógép tablettákat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek