5 tény a margarinról – ezeket feltétlenül tudnod kell!

Összeszedtük az 5 legütősebb tényt a margarinról; olvass tovább, hogy Te is tisztában légy a margarin igazi természetével! (x)

Tudtad, hogy miből készül és milyen hatással van a szervezetünkre? Sok embernek alternatívát nyújt a hétköznapi étkezésekhez. Ráadásul otthon is elkészíthető. Ilyen a margarin, ismerd meg!

  1. A margarin növényi olajok és víz keveréke. Az ízesítéstől függően a végeredmény lehet akár sós, joghurtos, írós vagy olívaolajos is, de az alapot a magas telítetlen zsírtartalmú növényi olajok adják. És ez jó – olvass tovább, hogy miért is.
  2. A margarin jó választás a napi zsírbevitel szempontjából. A zsiradékok nélkülözhetetlen összetevői a helyes táplálkozásnak – csak nem mindegy, miből és mennyit viszünk be. A helyes zsírfogyasztáshoz jó kiindulópont, ha 1/3 részt fogyasztunk a telített zsírsavakból és 2/3 részt a telítetlen zsírsavakból; így válassz margarint is. Sőt, számos margarin tartalmaz esszenciális zsírsavakat, mint az omega-3 és omega-6 zsírsavak.
  3. A margarin otthon is elkészíthető – ennyire hétköznapi eljárással készül. Próbáld ki Te is!
  4. A jó minőségű margarinok régóta nem tartalmaznak hidrogénezett növényi olajokat, így a transzzsírsav tartalmuk is a megengedett határérték alatt van. Fogyaszd őket nyugodt szívvel!
  5. A margarin sokaknak jelent alternatívát: a magas koleszterinszinttel küzdők, a szívegészségre odafigyelők, a laktózérzékenyek és a diétázók is megtalálják az igényeiknek megfelelő margarint a boltok polcain. Keresd a neked való terméket a gyártók kínálatában.

Isteni szendvicsreceptekért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek