5 kedvenc gyümölcsünk, amit érdemes a grillre dobni

A grillsütőn nem csak húst és zöldségeket lehet sütni. Próbáljátok ki a grillezett gyümölcsöket is! Mutatjuk a mi kedvenceinket...

1. Eper

A szamócának éppen szezonja van, ezért ennél a gyümölcsnél nem is választhatnánk jobbat a grillre. Mivel nagyon apró, ezért célszerű nyársra húzni.

Ha nem akartok cukorsokkot kapni, akkor az eper mellé tegyetek más gyümölcsöket, pl barackot, vagy almát. Miután megsült, meglocsolhatjátok egy kis mézes balzsamecettel. Édesszájúaknak pillecukorral ajánljuk!

2. Ananász

Az ananász a csirke mellé, a pizzára és a grillre is. A legjobb gyümölcs, amit grillezni lehet. Csirkehússal és garnélával is nyársra húzhatod, ha pedig egészben grillezed, akkor tálald fagylalttal vagy más gyümölcsökkel.

3. Banán

Ideális desszert egy grillparti zárásaként, hisz percek alatt elkészíthető a grillrácson. Az ananászhoz hasonlóan, ez is tálalható fagylalttal.

4. Alma

Bár tavasszal és nyáron nincs szezonja, az almát is meg lehet grillezni. A legjobb, ha héjastul, félbevágva tesszük a grillre, de karikázhatjuk is.

5. Barack

Bár a barack szezonja még kicsit odébb van, mi már alig várjuk, hogy az első gyümölcsöket a grillre dobhassuk. Talán júliusban már meg is tehetjük ezt. A barackot is lehet saslik formájában, csirkemellel felfűzve készíteni, de ha pár percig magában pirítjátok, az is tökéletes. A gyümölcs mellé érlelt sajtokat ajánlunk: camembert, kéksajtot vagy brie-t.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek