Ha az ember lány / fia úgy dönt, epret vesz, általában a szája egyik sarka felfelé, a másik meg legörbül- utóbbi akkor, amikor meglátja az ártáblát a zöldségesnél. Elvárható tehát, hogy tökéeltesen mézédes vérvörös-esrózsaszínes darabokra vágyunkás várunk!
Ha ez mégsem jön be, és vizes-ízetlen az epred (főleg ha szezonon kívül veszed a hatalmas felfújt importot), ezt teheted vele, hogy segítsd a helyzetet:
1. Löttyints rá egy keveset kedvenc frissen facsart / 100%-os gyümölcslevedből
*zárójelben mondjuk, hogy favorit alkoholodból is mehet rá egy spriccentésnyi.
2. SÜSD SÜTIBE!
Válassz receptet - ha tudsz! :)
Ezeket olvastad már?
Elég alapvető megoldásnak tűnik - de tényleg. Ha az epred nem elég édes, vagy ellenkezőleg, túl édes és picit már nyomott, használd fel sütiben! A magas hőfoktól és a többi hozzáadott alapanyagtól elnyeri az áhított ízélményt.
3. Grillezd meg picit a sütőben!
IGEN, jól olvastad - ha beteszed az epred kb. 180 fokra a sütőbe mintegy 20 percre, koncentrálódik benne a természetes cukrotartalom. Édesebb, gazdagabb ízvilágot kap és egy puhább textúrát. Eheted melegen vagy hidegen, töltheted sütibe krémként vagy dobhatod müzlire, jogurtba, sőt, salira is mehet!
4. Aprítsd italba!
Turmixok, smoothie-k tökéletes adaléka lesz nem tökéletes epred, bármit is adsz hozzá, csak több és jobb íze lesz! Tej-, joghurt- vagy, vízalap és egy kevés fűszer (vanília, fahéj, menta, stb.), esetleg édesítés, más gyümölcsök, és kész!
5. Jam, lekvár
Nagymamáink első gondolata lett volna, de te se felejtsd el - egy jó házilekvár kevés cukorral, akár valamilyen alternatív édesítéssel csodás megoldás minden nem tökéletes eperszemnek!
Például így:
via kitchn