3+3 szuper hely, ahol feltétlenül enned kell, ha idén a Balatonnál jársz!

Nincs nyár Balaton nélkül. Ha már unod a hekket és a lángost, mutatjuk, hogy melyek azok a helyek, ahol mindenképpen enned kell idén.

Túloztunk: a hekket és a lángost valójában nem lehet megunni, de van az úgy, hogy valami mást kíván az ember. Az utóbbi években egyre több gasztroszempontból is említésre méltó étterem és bisztró nyílt a Balaton körül, amiket érdemes szépen egymás után végiglátogatni. A gyűjteményünkben szereplő helyeket jó szívvel ajánljuk mindenkinek: húsevőknek, vegáknak, vegánoknak, koránkelőknek és későn fekvőknek is, mert biztos, hogy senki sem marad éhes.

Kővirág (Köveskál)

Imádjuk a Káli-medencét, és örömmel látjuk, hogy télen-nyáron egyre nagyobb itt az élet. Köveskálon szinte kötelező megpihenni a Kővirág árnyas kertjében és egy legendás túrógombóccal indítani vagy folytatni a balatoni szezont. Szezonális alapanyagok, vidéki romantika, és friss virágok a vázában – igazi lelassulós hely és emlékezetes gasztroélmény.

Márga Bisztró (Csopak)

A Márga felé vezető romantikus bevezető út sokat sejtet: odafenn jó dolgok várnak. Lélegzetelállító balatoni panoráma, és fehér abroszos gasztromennyország, ahol az elegáns környezet ellenére is jól érezheted magad flip-flopban és lenge nyári ruhában is. A Szent DonátBirtok borai mellé helyi alapanyagokból készült szezonális fogások kerülnek a tányérra, amikre nem lehet panasz. Bízunk benne, hogy idén a felszolgáló csapat is éppen annyira jó lesz, mint a villánkra tűzött falatok összhangja.

Veganeeta (Balatonalmádi)

A Veganeeta Home egy megtestesül álom több szempontból is. Egyrészt mert egy gasztroblogger, Dr. Árvai Anita álmát váltja valóra minden nap, másrészt pedig mert nyitás után nem sokkal a vegák és vegánok egyik zarándokhelyévé vált a Balatonnál. Ha szeretnéd te is tudni, hogy miért szeretik ennyien a legújabb családi gasztrovállalkozást, nem tanácsolhatunk mást, csak azt, hogy kóstolj.

Gyulakeszi Autóspihenő Velőspirítósozó

Az egyik legőszintébb és legegyszerűbb hely, amit a Káli-medencében ismerünk. Az önkiszolgáló rendszerben működő velőspirítósozóról budapesti napjainkon is ábrándozunk néha. Állandó választék, állandó minőség, ráadásul még az is talál kedvére való harapnivalót, aki idegenkedik a velőzéstől. Klasszikus melegszendvics, csülök, virsli és saláták közül is lehet választani. Ebédbe nyúló másnapos reggelinek szeretjük a legjobban.

Neked Főztem (Zánka)

A Neked Főztem az a hely, ahol tényleg érezni lehet az étel minden ízében, hogy nekünk készült. Jó ide megérkezni, a teraszon üldögélve fröccsözni és várni, hogy megérkezzen az ételünk. Naplementekor különösen hangulatos a helyszín, de igazából minden napszakban, igen, akár reggelikor is bátran megállja helyét. Mi biztos, hogy idén nyáron is útba fogjuk ejteni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Az olasz szupernagyik így készítik a tésztát!

Címlapról ajánljuk

További cikkek