A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint

TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!

Nézd meg a videókat, hogy könnyedén elkészíthesd a burgereket otthon te is!

Bayou Blackend Chicken Burger

Mint a neve is mutatja, ennek a burgernek az alapja egy grillezett csirkemell, rajta egy szelet ráolvasztott cheddar, mindez szezámmagos zsömlébe bújtatva. Most kezdődik a varázslat: a majonéz alapú Avery Island szószt összekeverjük a TABASCO® szósszal, és ezzel kenjük meg a zsemle tetejét, melyre jégsalátát és paradicsomkarikákat halmozunk. A zsemle aljára kerül a csirke, valamint a speciális módon TABASCO® szószban marinált, majd liszttel összeforgatott, és forró olajban kisütött lyoni hagyma. Végül TABASCO® szósszal ízesített BBQ-szósszal koronázzuk, összecsukjuk, és voilá, kész is a Bayou Blackend csirkeburger!

Smoked BLT Burger

A BLT nem más, mint bacon, saláta és paradicsom – egy népszerű angolszász szendvics most burger formában. Természetesen itt is lesz egy kis trükk, ami nem más, mint baconnaise, ami apróra vágott baconnel és TABASCO® szósszal ízesített majonéz, amit ha egyszer megkóstoltok, függők lesztek. Ez megy majd a megpirított zsömle egyik oldalára, rá saláta, paradicsom. Közben megsütünk egy jó kis marhahúspogácsát, sózzuk, borsozzuk, és félúton egy kevés TABASCO® szósszal is megkenjük. Ha kész van, a zsömlébe helyezzük, rá néhány szelet sült bacon, és már kész is az újraértelmezett BLT-burger!

Texan Ranch Burger

TABASCO® szósszal egy majonézöntetet készítünk, majd ezzel megkenjük a megpirított zsömle egyik felét. Erre saláta és paradicsom kerül, majd kisütünk egy szaftos, lazán sózott és borsozott marhahúspogácsát. Ha kész, a zsömlébe helyezzük, majd egy kevés karamellizált hagymával és sajttal emeljük a burger fényét. Erre kerül néhány sült hagymakarika, és végül TABASCO® szósszal ízesített ketchuppal zárjuk az etűdöt.

Ezek voltak hát Gary kedvenc TABASCO® szószos burgerei, amely, bátran mondhatjuk, a világ legnépszerűbb és legelterjedtebb csípős szósza - próbáljátok ki hát őket ti is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!