28 étel, amit februárban mindenképp el kell készítened

A farsang még javában tart Valentin napig, azután viszont közeledik a tavasz. Bár friss alapanyagnak még híján vagyunk, mégis sok finomságot készíthettek ebben a hónapban is.

  1. 1.

    Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal

  2. 2.

    Tönkölypalacsinta Iluskától

  3. 3.

    Pikáns vöröslencse-krémleves

  4. 4.

    Hagyományos csörögefánk

  5. 5.

    Céklás rizottó

  6. 6.

    Sajtos csirkecomb káposztaágyon

  7. 7.

    Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel

  8. 8.

    Frankfurti leves egyszerűen

  9. 9.

    Kávéhabos profiterol

  10. 10.

    Brokkoli fetával, dióval, balzsamecettel

  11. 11.

    Mézes-mustáros sertésszűz almával

  12. 12.

    Tojásos-tonhalas szendvicskrém újhagymával

  13. 13.

    Fűszeres rizses hús

  14. 14.

    Szívecskés kocka Valentin napra

  15. 15.

    Fradileves

  16. 16.

    Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve

  17. 17.

    Narancsos sertéskaraj

  18. 18.

    Bűntudatmentes brownie

  19. 19.

    Pizzás mac&cheese

  20. 20.

    Francia sajtkrémleves

  21. 21.

    Burgonya curry

  22. 22.

    Zöldséges krémes húspogácsa

  23. 23.

    Joghurtos-gránátalmás céklasaláta

  24. 24.

    Mindenmentes házi Ferrero Rocher

  25. 25.

    Háromhagymás leves

  26. 26.

    Reform húspogácsa

  27. 27.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

  28. 28.

    Tatin torta almával és körtével

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?