2018. a VÉNUSZ éve lesz - az örömök, a luxus és a szerelem éve...na de mit egyél ezek mellé?

Tudtad, hogy 2018. a Vénusz éve lesz, ami az örömök, a luxus, és legfőképpen a szerelem bolygója? De mit kéne ennünk mindehhez a sok jósághoz?

2018. a Vénusz éve lesz. Összeszedtük, mit érdemes tudni erről a bolygóról:

  • a Jupiter után a legpozitívabbhatású bolygó
  • az örömök, a nyugalom, a kellemes érzések, a luxus, a gazdagságés a szerelem is hozzá kapcsolhatók
  • várhatóan vidámabb és békésebb évet eredményez majd
  • jobban együtt tudunk majd működni egymással, kevesebb ellenségeskedéssel
  • a félelmek hatékonyabb leküzdését is elősegíti
  • új lehetőségeket jelent az anyagiak terén is
  • a szerelem, egybena csábítás,a flört is hatáskörébe tartozik
  • a kényelem bolygója, ezért akár ellustulást is eredményezhet, jól használjuk ki energiáit!

Az ételek terén is érdemes lesz újakat kipróbálni, belevágni merőben más receptekbe, alapanyagokba, kicsit tudatosabb, egészségesebb irányt venni:

Mi ezeket ajánljuk:

LEVES

Használj szezonális zöldségeket, mert olcsóbbak és egészségesebbek is, válaszd a hazai termesztésű alapanyagot, ha teheted, de ne felejtsd el más nemzetek fogásait sem. Legyél nyitott!

FŐÉTEL

Itt is jöhetnek más nemzetek konyhái, de alapvető recepteknél is újíthatsz, például habard önmagával a főzeléked liszt helyett, olajban sütés helyett pedig párolj, grillezz, és egyél sok halat, zöldséget, kevesebb húst:

KÖRET

Hajlunk az alternatív gabonák, köretek felé - bulgur, barnarizs, hajdina, köles, kuszkusz, édesburgonya! A fehérrizs és a sült krumpli ideje lejárt!

SALÁTA

A saláták terén is a szezonalitás a lényeg, kevés hús, változatos öntetek, majonézmentesség, sok ropogós zöld, változatos, színes kiegészítőkkel. Idén sokkal több salátát egyél:

DESSZERT

Chiamag, cukormentes, lisztmentes, paleo édességek, avokádó a csoki helyett, vagy mondjuk cukor gyanánt banán - tudatosan, finoman!

PÉKÁRU

Fehér finomliszt helyett alternatív, teljes kiőrlésű lisztek, házi ízek - süsd otthon, hogy tudd, mi kerül bele.

Boldog, tudatosabban táplálkozó, finomságokban gazdag évet mindenkinek!

Ezeket olvastad már?

Cékla-alma-szálzeller saláta

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek