19 indiai fogás, ami neked is menni fog!

Itthon sem bonyolult dolog az ízvilág követésével indiai ételeket készíteni. Konyhájuk főként csípős, erős ételekből áll, a magyar konyha ebben nagyon hasonlít is rá. 

Sokan azt gondolják, hogy az indiai fogások alapanyagai nehezen beszerezhetőek vagy túl drágák. Azonban néhány fontos fűszer (kurkuma, római kömény, koriandermag, kókusztej, friss gyömbér, currypaszta, fokhagyma, besan (másnéven gramliszt avagy csicseriborsóliszt), chilipor, chili paprika, friss koriander, citrom és zöldcitrom) beszerzésén túl az indiai konyha lényege az improvizáció, így sok hozzávalót viszonylag könnyen helyettesíthetünk egyéb alapanyagokkal, illetve gyakorlatilag bármiből lehet egy izgalmas „indiait” készíteni. Mutatunk pár tippet!

  1. 1.

    Curry-s krémleves ropogós bacon-chipsszel

  2. 2.

    Csirke tikka masala 2.

  3. 3.

    Vöröslencseleves joghurttal

  4. 4.

    Aloo mutter Dacota konyhájából

  5. 5.

    Indiai sólet vegán

  6. 6.

    Házi csirkecurry 4. - alap

  7. 7.

    Naan 2. - az indiai kenyér

  8. 8.

    Zöldcitromos barack lassi

  9. 9.

    Spenótos-fetás samosa

  10. 10.

    Vega korma hamis karfiol piláffal

  11. 11.

    Gyors indiai vajas csirke

  12. 12.

    Pirított padlizsán curry

  13. 13.

    Tandoori csirke joghurtos nyári salátával

  14. 14.

    Tonhal bhajji mentaszósszal

  15. 15.

    Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

  16. 16.

    Sárga lencse dahl csicseriborsóval

  17. 17.

    Jalfrezi csirke

  18. 18.

    Palak paneer - indiai spenótos tejsajt

  19. 19.

    Hagymás-burgonyás pakora

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!