13 tüzes és egzotikus currys hús

Az indiai konyha tele van meglepetésekkel: a sokféle egzotikus fűszer és növény igazi ízbombát robbant a nyelvünkön. A legkedveltebb fogások pedig a curry-s egytálételek.

Az indiai konyhának egyik jellemző fűszere a curry, de Európában egy speciális élénk sárga fűszerkeveréket jelöl, mi is azt használjuk leginkább, ennek fő alkotói arómai kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika. A curry szót hallva itthon sokan először az igen kedvelt curry-kolbászra gondolnak. Az ehhez használt currypor – amely csak a tüzes aromát adja meg a ketchupos sült kolbásznak – csak utánzata annak az intenzív fűszer(keverék)nek, amelyet a származási országában, Indiában készítenek. Az óriási dél-ázsiai országban azonban a curry nem csak egy fűszert, hanem egy ételfajtát is jelent: a curry egy zöldségből, húsból vagy halból készült egytálétel és krémes ragu.

  1. 1.

    Házi csirkecurry 4. - alap

  2. 2.

    Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával

  3. 3.

    Gradara csirke

  4. 4.

    Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával

  5. 5.

    Zöld curry-s thai egytálétel

  6. 6.

    Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől

  7. 7.

    Kesudiós currys csirke

  8. 8.

    Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

  9. 9.

    Koronázási csirketál

  10. 10.

    Krémes pulyka curry

  11. 11.

    Curry-s csirke indiai módon

  12. 12.

    Thai vörös curry csirkével

  13. 13.

    Korianderes báránycurry

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?