13 dolog, amit vélhetően nem tudtál Gordon Ramsayről

Gordon Ramsayről tudjuk, hogy baromi jó séf, hogy kemény, nyersen őszinte, és nem szívesen lennénk az ellenségei, de vajon azt tudtuk, hogy fekete öves karatés? Nem hinném...

1. Fekete öves karatés

Bizony, és a boxot is szereti.

via GIPHY

2. Sose nézi vissza magát

Mert nem akarja elkezdeni boncolgatni, hogy néz ki a képernyőn, vagy hogy elférne rajta egy kis alapozó, esetleg hülyén jár. Inkább elmegy helyette vacsizni.

via GIPHY

3. Összesen hét Michelin-csillaga van

Az azért egyáltalán nem rossz. A csúcstartóJoël Robuchon, neki 28 csillaga van.

via GIPHY

4. Van egy dolog, amit mindig kirendel magának, ha étterembe megy

Ez pedig a Wellington-bélszín. Bárhol is jár a világban.

5. És van egy dolog, amit csípőből elutasít

A mirelit kaja. Hiszen annyira gyorsan lehet friss alapanyagokból is finomat főzni. Például egy serpenyős egytálételt.

6. Restaurant Gordon Ramsay nevezetű étterme tartja Londonban leghosszabb ideje 3 Michelin-csillagát

Az Egyesült Királyságban rajta kívül összesen két séf vannak még, akiket 3 csillagra jelöltek. (Amúgy ennél többet egy étterem nem is kaphat.)

7. Saját állítása szerint kibírná egy óráig is káromkodás nélkül

Kedvenc csúnya szava pedig a "fuckos". Nem fordítjuk le.

via GIPHY

8. Utolsó vacsorának roston sült farkassügért rendelne könnyű sóskamártással

Hát, ő tudja. De kiegyezne a sóska helyett articsókával is.

9. Munkamániás

Nem meglepő, elnézve az életerejét. Állítólag naponta mindössze 3-4 órát pihen, és minden, amibe belekezd, iszonyú lelkesedéssel tölti el.

10. Ha nem séf lenne, a Haditengerészet elitalakulatának katonája szeretne lenni

A Navy Sealről van szó. Szereti a szigort és a szabályokat, na.

11. Nem szeret vacsorákra járni

Szimpla oka van: szinte sose ízlik neki a kaja, a száját viszont ritkán tudja tartani.

12. Hillary Clintonnak szívesen főzne

"Valami igazán gazdag, autentikus ételt főznék neki sűrű vörösboros mártással. Mondjuk egy jó oldalast, mert abból a korszakban nőtt fel, amikor értékelték az effajta finom ételeket."

via GIPHY

13. Mindössze 27 éves volt, amikor a londoni Aubergine étterem főszakácsa lett

Na, TE melyiket tudtad róla? Mi talán csak a munkamániást sejtettük...

Ezeket olvastad már?

via buzzfeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?