12 hazai étterem, ahonnan érdemes halászlét rendelned karácsonyra

Halászlé nélkül nincsen karácsony - gondoljuk sokan. Ha nem akarsz bajlódni az elkészítésével, megmutatjuk, honnan tudsz rendelni egy klassz halászlevet. 

A halászlé elfogyasztása legtöbbünknek nem okoz gondot, sőt... Az elkészítése azonban elég nagy kihívást jelent sokunk számára. A nyers hal intenzív szaga, a jó minőségű hal beszerzése, a passzírozás mind-mind kellemetlen, időigényes velejárói lehetnek az ünnepi készülődésnek. Ha nem akarod te sem a halászlé rabszolgájaként a konyhában tölteni a karácsonyt, rendelj finom hallevet egy klassz étteremből!

Összegyűjtöttünk 12 budapesti és vidéki éttermet, ahonnét érdemes beszerezni ezt a fogást!

Halászlé a Börzéből

1. SZEGEDI HALÁSZCSÁRDA / BUDAPEST

A Szegedi Halászcsárda karácsonyi kínálatában háromféle halászlé is szerepel. A vegyes halászlét (2700 Ft/liter) december 24-én egy pap is felszenteli egy rövid szertartás alkalmával. A szentelt halászlé mellett harcsából (3100 Ft/liter) és pontyból (2500 Ft/liter) is készítenek elvitelre szegedi stílusú, vagyis passzírozott halas levest . Az étteremben személyesen lehet tudjátok leadni a rendeléseteket.

2. KIOSK / BUDAPEST

A budapesti KIOSK karácsonyi kínálatában is szerepel halászlé halfilével és belsőségekkel (1400 Ft). A halászlén kívül többek között lehet rendelni hideg libamájat zsírjában (2900 Ft), töltött káposztát (2900 Ft) és egészben sült bébi pulykát grill zöldségekkel, párolt lilakáposztával, pirított kelbimbóval, vörösáfonya-mártással (25500 Ft). További karácsonyi finomságokért kattints az étterem oldalára! A KIOSK december 18-ig vesz fel rendeléseket.

3. BAJAI HALÁSZCSÁRDA / BUDAPEST

A bajai, gyufatésztával, sima alaplével készült halászlé rajongói a Bajai Halászcsárdából rendelhetnek. Az étterem többféle hallével készül a karácsonyra: bajai pontyhalászlé (2100 Ft/adag), bajai vegyes halászlé filézett pontyból és harcsából (2800 Ft/adag), filézett harcsahalászlé (3000 Ft/adag), házi gyufatészta (400 Ft/adag), halászlé hal nélkül (1000 Ft/adag) és halbelsőség (800 Ft/adag) is kapható. Az étterem ezen felül számos halas fogást kínál karácsonyra, ide kattintva áttekintheted a választékot. A rendeléseket december 23-án és 24-én lehet átvenni.

4. HALKAKAS HALBISZTRÓ / BUDAPEST

December 16-án nyit a megújult Halkakas halbisztró a Dohány utca 36. szám alatt. Addig sem érdemes azonban elfeledkezni a halas fogásokra specializálódott étteremről, mert karácsonyra lehet tőlük rendelni halászlevet harcsafilével (1850 Ft), ponttyal (1600 Ft) és vegyesen ponttyal és harcsával (1750 Ft) dúsítva. A halászlén kívül túróscsuszával körített harcsapaprikást (2150 Ft), de a bátrabbak hallal töltött káposztát (1950 Ft) is kóstolhatnak. Előrendelést december 20-ig fogadnak.

Halászlé a Kioskból

5. NEMO (Fish & Chips & Salad Bar) / BUDAPEST

A NEMO-ban halas finomságokat lehet kóstolni, így nem csoda, hogy karácsonyra is készülnek halászlével, ráadásul nem csupán a megszokott magyaros verziót készítik, hanem paradicsomos tőkehallevest (1990 Ft/adag) is lehet rendelni az étteremből. A NEMO halászlé ponttyal, harcsával és belsőséggel 2690 Ft-ba kerül. A rendeléseket személyesen fogadják a Lövőház utcai étteremben december 20-ig.

6. BÖRZE / BUDAPEST

A Budapest belvárosában található Börzébe is készít pontyhalászlevet (1690 Ft). Azok számára, akik nem kedvelik a halat, a töltött káposzta (1790 Ft) is jó választás lehet. Ezt az ételt kakastaréjjal és sertéshússal készítik. Az étteremben hidegkonyhai finomságok is kaphatóak, többek között bajor burgonyasaláta, orosz hússaláta és kolbásszal töltött sertéskaraj.

7. BORI MAMI / GYÖNGYÖS

A térségben egyedülálló gasztrobisztró Gyöngyös patinás központjában, a Belváros téren található. Az étterem karácsonyi heti ajánlatában fog szerepelni halászlé is. Mivel az ajánlat csak pénteken fog debütálni, a halászlé pontos áráról az étterem Facebook-oldalán lehet majd informálódni.

8. DŰLŐ / MISKOLC

Miskolc kertvárosias közegében, egy régi polgári lakásban található az étterem, ahol nemzetközi konyhát visznek magyar elemekkel. A karácsonyi időszakra is készül az étterem, halászlére december 23-ig vesznek fel előrendelést. Pontyhalászlé szerepel a kínálatban 10-15 dkg halhússal, gyufatésztával (1400 Ft).

9. TELEKY BISTRO / PÉCS

A pécsi Teleky Bistróban karácsony alkalmával bajai pontyhalászlét készítenek, 7dl-es adagokban árulják 15 dkg halhússal (2390 Ft). A halászlén kívül többek között egészben sült, májával megtöltött kacsát is kínálnak hagymás-petrezselymes tört burgonyával és párolt lilakáposztával (7990 Ft), de kapható itt harcsapaprikás is kapros-túrós csuszával (3490 Ft), sőt mákos gubával (990 Ft) is készülnek az ünnepekre. A karácsonyi ajánlat további elemeit az étterem honlapján találjátok.

Az Aranyhal étterem halászleve

10. ARANYHAL ÉTTEREM / GYŐR

A Győr belvárosától 8 km-re, a gyirmóti halásztavak mellett található étteremben pontyhalászlével (1400 Ft) készülnek az ünnepekre. Készítenek finom, piros hallevest harcsából (1900 Ft), de az igazi ínyencek a háromféle hallal készült gourmet-halászlevet is megkóstolhatják (2200 Ft).

11. VIZAFOGÓ ÉTTEREM / BAJA

A bajaiak, ha halászléről van szó, a passzírozás nélkül készített és gyufatésztával dúsított változatra esküsznek. A bajai Petőfi-szigeten, a Duna mellett található Vizafogó Panzió és Étteremben karácsonyra is rendelhetünk a klasszikus bajai halléből, ha nincs kedvünk otthon főzőcskézni. A halászlé fél kiló hallal készül, és 2590 Ft-ba kerül. Rendeléseket december 24-én, délelőttig vesznek fel.

12. DUNAKÖMLŐDI HALÁSZCSÁRDA / DUNAKÖMLŐD

A pakshoz közeli Dunakömlődön elsőrangú dunai halászlevet főznek. Karácsonyra is lehet tőlük rendelni hallevet harcsából (2300 Ft) vagy pontyból (1600 Ft). Az adag meglehetősen kiadós, ugyanis fél kiló halhús kerül minden egyes tányérba.

Gyűjtésünk értelemszerűen nem teljes. Ha van egy jó tipped, oszd meg velünk kommentben!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

9 hely, ahonnan ha bejglit rendelsz, nem fogsz csalódni

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek