Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

11 tipp, amitől hatékonyabb lesz az otthoni munkavégzés – Így legyen saját lakásod!

Lakás és háztartás, az egyik nem létezik a másik nélkül. Először kell egy saját otthon, aztán indulhat a sütés-főzés-takarítás! Így oszd be az időd, hogy mindenre jusson!(x)

Mi mindenre kell odafigyelnie annak, aki háztartást vezet, sorolni is nehéz. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, elsősorban egy lakásra van szüksége. Most megmutatjuk, hogyan találhatod meg a számodra legkedvezőbb lakáshitelt, és hogy hogyan szervezd a napi teendőid, hogy ne ússz el az otthoni feladatok tengerében:

1. Ne kapkodj, tervezd meg!

Először is vedd számba, hogy az aktuális napon milyen teendőid vannak, erről készíts egy listát. Írd minden pont mellé, melyik mennyi időt vesz igénybe. Így már fel tudod állítani a sorrendet, mivel kell kezdened illetve folytatnod.

2. Nagybevásárlás

Intézd hétvégén a nagybevásárlást, így hét közben csak egyszer-kétszer kell beugranod a boltba friss kenyérért és tejért.

3. Indíts mosással

Ha mosnod is kell, érdemes legelőször a mosógépet beindítani. Úgyis fel kell túrnod a szennyestartót, válogasd ki a következő mosás alanyait is, és tedd a mosógép közelébe. Amikor elkészült az első mosás, rakd a gépbe a következőt. Ha van helyed a teregetéshez, mosd ki a második adagot is, ha nincs, hagyd holnapra.

4. Szedd le a száraz ruhákat

A mosás beindítása után szedd le a már száraz ruhákat a teregetőről, ne akkor kelljen, amikor a sok vizes ruhával állsz a kezedben.

+ 1 ötlet: Hasonlítsd össze, hol igényeld a lakáshiteled!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket a minősítést elnyert bankoknál, takarékszövetkezeteknél, vagy ezek közvetítőinél igényelhetik az érdeklődők. Az egyes hiteltermékek közvetlenül is összevethetők egymással itt, a Termékösszehasonlító menüpont alatt.

5. Jöhet a főzés

A főzés hatékonyságáról már több cikket írtunk, most inkább csak a házimunkákba való beintegrálásáról adunk pár praktikus tanácsot: főzés közben folyamatosan pakolj el magad körül, és mosd el a koszos edényeket.

6. Süss többször

Amit lehet, tedd a sütőbe, állíts hozzá órát, oda ne égesd. Közben több helyed marad a tűzhelyen, kevesebb mindenre kell egy időben odafigyelned. Így sok mindent jóval kevesebb zsiradékkal tudsz elkészíteni.

7. Főzz lépésről lépésre

Ha olyan ételt készítesz, amit nem szoktál gyakran, akkor olvasd el a receptjét az elejétől a végéig, és a lépéseket próbáld meg memorizálni. Minden hozzávalót helyezz a pultra, nehogy kimaradjon valami az ételből.

9. Teríts meg előre

Mielőtt elkészül az étel, terítsd meg az asztalt, hogy azon melegében tálalni tudj.

10. Este örömmel, reggel körömmel

Az étkezés után ne légy rest, mosogass el, pakolj el a pultról, és törölgess el mindent. Sőt, egy villám felsöprés is férjen bele. Legközelebb jó lesz tisztaságra belépni a konyhába.

11. Légy multifunkcionális

Ha van gyermeked, főzés közben kérdezd ki tőle a házi feladatot, ne hagyjátok vacsora utánra.

Tudj meg többet az MNB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programjáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!