10 konyhai eszköz, amit biztosan használsz karácsonykor

Nézegess velünk karácsonyi recepteket, és közben gondold végig, milyen eszközökre lesz szükséged az ünnepi menü elkészítéséhez - még van időd pótolni a hiányzó darabokat! (x)

Képzeld magad abba a helyzetbe, hogy december 24-én egyszerűen felmondja a sütőd a szolgálatot. Ha nem is ekkora érvágás, de mégis rosszul érinthet az is, ha nem találod a karácsonyi mintás sütikiszúró-formákat és a dekorszettet. Hát most itt az idő, hogy ellenőrizd, minden szükséges felszerelésed megvan-e, tökéletes állapotban várakozva a bevetésre! Ezeket az eszközöket mindenképpen csekkold:

Ezeket olvastad már?

Húzd ki a fiókot! Látod benne a tökéletes habverőt? Nyisd ki a szekrényt, nézd át a polcot, hány keverőtálad áll glédában? Legyen egy a tojáshabhoz, egy a cukros sárgájához, egy a száraz hozzávalóknak, és ne csak a sütikre gondolj, a lencseáztatásra is tárazz be egy nagyobbat. Az alapanyagok kiméréséhez keress mérőpoharakat és mércézett kancsót, most nem ronthatod el a sütidet!

Ezek a konyhai eszközök legyenek kéznél karácsonykor!

Mekkora a vágódeszkád, milyen a konyhakésed? Most nem bénázhatsz, nagyon sok vöröshagymát kell felvágnod a töltött káposztához. Ugye nem túl régi a serpenyőd? Nehogy leégesd a halat, és legyen egy mélyebb is az olajban sütéshez!

Ezeket olvastad már?

Erről beszéltünk, kiszúrószett nélkül nehéz lesz egyforma fenyőfa és csillag formájú mézeskalácsokat sütni. A dekorációs készlet minden tagja megvan? Előkerült már a múltkori bevetés óta a nyújtófád? Tisztítsd meg rendesen, ne ragadjon hozzá egy csepp tészta sem.

+ 1 tipp

Mindig vigyázz a ruhádra - válassz most az alkalomhoz megfelelő ünnepi hangulatú színű vagy mintájú kötényt!

Az IKEÁban találsz még több konyhai eszközt az ünnepi menü elkészítéséhez!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!